Некои плачат, некои осудуваат: Поради овие фотографии Ванеса Брајант и нејзините ќерки добија критики на социјалните мрежи

11 март, 2020
Capture

После тажната вест за смртта на славниот кошаркар, уметниците ширум светот му укажаа почит така што насликаа мурали со ликот на Коби Брајант и неговата тринаесетгодишна ќерка, а неколку од овие дела се наоѓаат во Лос Анџелес, каде што живее семејството на починатиот спортист.

Неговата вдовица Ванеса и трите ќерки направија нешто за што треба многу сила и храброст – тие позираа пред еден од тие мурали, насмеани. Сопругата на Коби Брајант, во описот на овие фотографии објави стих од песната „Smile“ од Нет Кинг Кол.

https://www.instagram.com/p/B9h6OhKDojK/?utm_source=ig_embed

– Насмевни се иако срцето те боли, насмевни се дури и кога мислиш дека ќе се скрши – се почетните стихови на оваа песна.

https://www.instagram.com/p/B9fQ8bWjxyA/?utm_source=ig_embed

Иако станува збор за трогателна фотографија која сведочи за тоа колку е силна Ванеса за нејзините девојки, на социјалните медиуми се појавија и негативни коментари. На некои твитар корисници им пречи тоа што членовите на семејството Брајант позираат насмеани.

Од друга страна, не се малку оние кои и се восхитуваат на Ванеса за нејзината сила и истакнуваат дека насмевките и радоста се најдоброто што сега може да го направи за своите деца.