Педофилски ланец, трговија со луѓе, сатански ритуали: Пејачот цврсто верува во оваа теорија на заговор

30 јуни, 2020
robie

Роби Вилијамс рече дека теоријата на заговор наречена „Pizzagate“ не е баш спорна.

Во интервју, 46-годишната пејачка ја доведува во прашање (не)оправданоста на теоријата на заговор, во која се тврди дека неколку демократски функционери и американски ресторани биле вклучени во трговија со луѓе и деца.

Оваа теорија се шири за време на претседателските избори во САД во 2016 година, по истрагата на „New York Times“ и веб-страницата за проверка на фактите „Snopes “. Сепак, теоријата предизвика интерес во последните неколку недели, а се чини дека Вилијамс е особено заинтересиран за оваа теорија на заговор.

  • Факт е дека не знаеме ништо, што значи дека ништо не беше откриено. Немаше подрум во одредено место во пицеријата. Тоа не е доволно за да се отфрли“, рече Вилијамс.
  • Никој не праша, никој не рече и немаше одговор. Правилните прашања не беа поставени на вистинските луѓе на вистинските места, смета пејачот. Застапниците на теоријата тврдат дека е-поштата од менаџер на кампањата на Хилари Клинтон кои протекоа во јавноста содржеле шифрирани пораки кои ги поврзувале функционерите на Демократската партија со педофилскиот круг.

Тие тврдеа дека децата биле малтретирани и дека сатански ритуали се одржувале во подрумот на пицерија во Вашингтон. Сепак во ресторанот немаше ниту подрум, не се појавија наводни жртви и не се пронајдени физички докази што ќе ја поддржуваат оваа теорија.