Племе кое поради убавина трпи големи болки: Ниту еден од нив не сака да се откаже од свирепата традиција!

12 мај, 2020
naslovna

Поради убавина подговени на се.

Племето Каро има околу 2.000 припадници, што го прави едно од најмалите во долината на реката Омо, а можеби и во цела Етиопија. Меѓутоа, други,дури и побројни племиња немаат толку стручни лица во сликарството и украсувањето на телата.

Племето Каро е особено познато по талентот за дизајн на облека, односно костими.

<p>Zbog lepote spremni na sve</p>

Убавината е многу важен аспект на културата на племето Каро – толку е важна што тие се подготвени да трпат голема болка за да бидат што е можно поуникатни. Покрај цртањето и сликањето на телото, членовите на племето намерно прават лузни на кожата и за тоа имаат посебна техника. По сечењето на кожата, тие тријат пепел во раната, така што рана зараснува неправилно и со тоа остава необична форма.

<p>Zbog lepote spremni na sve</p>
<p>Zbog lepote spremni na sve</p>
<p>Zbog lepote spremni na sve</p>
<p>Zbog lepote spremni na sve</p>