Погледнете што ќе се случи ако луѓето престанат да се ракуваат!

9 април, 2020
pozdrav

Луѓето почнале да се ракуваат уште од 1800 година п.н.е. кога мислеле дека така можат да ја впијат моќта на боговите. Вистината е дека нешто впиваме, но тоа секако не се божествени моќи, туку обични бактерии.

Истражувањата покажуваат дека на рацете имаме околу 3000 бактерии од различни видови, вклучувајќи ги и фекалните. За да биде работата уште полоша, една личност во текот на животот се ракува во просек 15,000 пати.

Погледнете го видеото и дознајте што би се случило доколку засекогаш престанеме да се ракуваме.