Посилни од кoроната: Овие млади луѓе покажаа како се игра оро за време на пандемијата

6 август, 2020
оро

Можеби не се оддалечени два метра од едни од други, но момците од околината на Чачак сите носат маски додека нозете отскокнуваат во заеднички ритам. Србите од Моравица очигледно не можат да издржат без да заиграат оро.
За да не се држат за рака едни со други и сепак да направат круг, момчињата посегнаа кон едноставно, но елегантно решение – столици! Помеѓу секој танчер и неговите партнери има стол чии рачки служат наместо раце.
Добра забава!

SAMO DISTANCA! Opleti kolo! Hit iz sela kod Čačka! 🤣

Gepostet von Top Klik am Sonntag, 2. August 2020