Повеќе од 12 милиони луѓе на концерт во популарната игра

24 април, 2020
Naslovna

Epic Games сè уште знае како да направи спектакл во играта Fortnite: Battle Royale, дури две години по нејзиното објавување и бројни гостувања од поп културата или скоро за какви било промени.

Најновиот настан беше Астрономскиот концерт на популарниот рапер Тревис Скот, за кој го претстави и најновиот сингл, кој беше единствениот што можеше да се слушне за прв пат.

Иако издавачот даде три дена во текот на кои беше можно одново  да се оживее Astronomical, мноштво играчи побрзаа да присуствуваат на премиерата, што доведе до нов рекорд за бројот на играчи истовремено во играта.

Новиот рекорд изнесува неверојатни 12,3 милиони играчи, апсолутен рекорд со кој другите натпревари ги нема никаде близу Фортнајт, што исто така потврдува дека, иако имал незгодни периоди, оваа титула на Battle Royale продолжува да биде исклучително популарна.

Доколку не бевте еден од оние 12,3 милиони виртуелни слушатели на концертот на „Тревис Скот“, имате можност да погледнете на настанот и да видите како изгледаше, како и да го слушате новиот сингл.