ПРОБАЛ да го ИМИТИРА ТЕСЛА! Спиел само по 3 часа дневно. За 7 дена ЖИВОТОT ЦЕЛОСНО МУ СЕ ПРОМЕНИЛ (видео)

8 јуни, 2020
tesla

На почетокот на неделата, тој се чувствува релативно добро, но многу наскоро почнал да ги чувствува првите последици

Дечко од Америка решил да ја зголеми својата креативност и да има повеќе време за разни активности. За да успее во тоа, тој реши да спие само неколку часа во текот на ноќта, како што правеле големите умови како Никола Тесла и Исак Њутн. После седум дена, неговиот живот не беше ист.

Во текот на првите неколку дена, тој се чувствува релативно добро, но веќе во втората половина од неделата почнал да ги чувствува првите последици. Тој бил толку исцрпен што не можел ништо да направи. Главоболка сè почесто му се појавувала, а мотивацијата да продолжи со овој метод целосно му исчезнала.

На крајот, тој не можеше да издржи повеќе и реши да се откаже од овој начин на (не) спиење. Не чувствуваше зголемена креативно или исполнето, туку разочараност.