Прва слика на кралицата Елизабета на само 13 години со принцот Филип

24 април, 2020
Elizabeth-and-Philip-s-wedding-2429466

Кралицата  Елизабета Втора и принцот Филип, 94 и 98, се во брак со децении. Вечерта, како се запознаа, беше откриено во ТВ-документарецот „Наша кралица во војна“ на ИТВ.
Експертите на програмата откриле како од принцот Филип, кој во тоа време имал 18 години, било побарано да се грижи за кралицата и принцезата Маргарет, кои во тоа време биле многу млади, на настан во Кралскиот Навал колеџ во Дартмут во јули 1939 година. Принцезата Елизабета имаше само 13. За да ги забавуваат двајцата, Филип предложи да одат на тениски терен.

Се смета дека Елизабета се воодушевила на  тоа колку може да скокне високиот Филип, кој бил во морнарицата.

После одигрувањето на тениските терени, Филип предложи да играат крокет. За време на оваа игра, еден фотограф ги сликаше во пар, за прв пат.

Тогаш Филип остави траен впечаток на Елизабета, се верува дека тогаш почнала нивната љубов.