Ретко кој знае: Цеца на 16 години пеела на свадба кај овој брачен пар

4 мај, 2020
цеца

Во текот на својата тридецениска кариера Цеца имала многу настапи кои тешко можат да се избројат, но малку е познато дека еден од првите и бил пред и тоа како стручна публика.

Се работи за настап кој се случил во 1989 година на свадбата на Александар Илиќ и Билјана Јевтиќ.

Во текот на свадбата на своите постари колеги Цеца направила вистинска атмосфера, а веселата невеста Билјана танцувала покрај неа со широка насмевка.

Меѓу песните можел да се слушне и нејзиниот прв хит „Цветак зановетак“, а интересно е што Цеца настапила рамо до рамо со тогашните нaјголеми југословенски ѕвезди, како што е Зорица Брунцлиќ.