Родени филозофи! Овие 3 знаци се најпаметни и очекуваат ИНТЕЛЕКТУАЛНО да го следите нивниот чекор!

25 мај, 2020
хороскоп 2

Тие се сметаат дека се меѓу најинтелигентните, па затоа не е изненадувачки што им е потребно многу време во изборот на партнер …

Токму оваа интелигенција ги тера да очекуваат партнерот да ги следи по нивните чекори, кога станува збор за умот, односно неговата јасност, како и да ги провоцира во интелектуалното поле.

Близнаци

Главната карактеристика на Близнаците е нивната неспоредлива духовитост, придружена со љубопитност. Иако нивната поврзаност со планетата Меркур значи дека никогаш не им недостасува тема за разговор, тие не уживаат премногу во „трачарење“. На крајот на краиштата, зошто да губите време на трачеви кога можете да имате навистина длабок и значаен разговор со одредена личност? Нивната љубопитност може навистина да дојде до израз, така што е сосема сигурно дека ќе го изгубат интересот за личност која нема подеднакво љубопитен ум.

Стрелец

Стрелецот ќе ви биде тешко да го заробите во било кој временски период, затоа што тие поседуваат длабока интелектуална љубопитност која ги воздигнува ментално, метафорички и буквално над нештата во околината. Тие не можат да седат мирно додека во нив копа црвот на љубопитност. Тие секогаш се во фокусот на нештата, желни за нови искуства, познаници и искушенија. Нивната владејачка планета Јупитер се однесува на ширење, растење и преземање ризици. На Стрелците им треба некој со ист интензивен и страствен поглед кон светот.

Водолија

Ние Водолијата ја нарекуваме бунтовничка меѓу знаците на Зодијакот. Ништо помалку не се очекува од знакот со кој управува Уран. Планетата поврзана со слободата и револуционерната визија му дава на овој знак грст енергија за истражување. Водолијата е полна со противречности. Додека од една страна тие избираат да се вклучат во хуманитарна работа и да го направат светот подобро место за живеење, таа желба не е водена од емоции, туку произлегува од аналитичка гледна точка и бара радикални решенија. Водолијата е тврд орев за кршење, а за да го отворите, потребна ви е високо ниво на интелигенција.