Ротирачка мини-градина – домашниот уред на иднината

25 април, 2020
b1f91d31484d94ac9495f6637125db8338e2586d_f311b22a8aae7d143e5206a6b07fb8229c63abf8_articlemain

 Концептот на апарати за домаќинство од следната генерација веќе не се однесува на паметни печки, мијалници, правосмукалки и фрижидери, туку на апарати за одгледување зеленчук во домот, рециклирање на тоалетна, блокирање на сигнали за мобилни телефони.


Ротирачка мини-градина

Австралиската компанија Баце го претстави Rotofarm, еден вид затворено центрифугирање на зеленчук што помага при одржување на свеж зеленчук постојано при рака. Растенијата растат без почва користејќи хидропониска технологија базирана на вода и под услови кои оптимално го поддржуваат нивниот развој. Овој хонорарен уред зафака само 30 см, но во внатрешноста на куполата, можете да добиете  зеленчук, вели креаторот на Rotofarm, Тоби Фармер. Куполата ротира за да ги натера растенијата да растат побрзо, а уредот алармира кога е време да се соберат.