Шок за сите во светот! Трамп го прекина финансирањето на Светската Здравствена Организација од страна на САД!

15 април, 2020
Donald Trump

Како и до денес, така веројатно и во иднина Председателот на САД, Доналд Трамп повлекува потези досега невидени во историјата на Соединетите Американски Држави. Со уредба , тој нареди САД , како најголем финансиер на СЗО од нејзиното формирање до денес, да прекине со финансирање на СЗО. Како една од причините Трамп кажа дека СЗО криела информации од САД и од Председателот Трамп, воедно критикувајќи ги сите чекори што Трамп ги превзема од започнување на пандемијата на територијата на САД. Ова е уште едно поле каде што Трамп најотворено започна т.н војна со едни од најмоќните организации во светот. Кој ќе излезе како победник ќе видиме. САД како најзагрозено подрачје од корона вирусот, продолжува да се бори без разлика што новозаразените и починатите од корона вирусот, секојдневно расте.