Си купил град за да се изолира и оп – Проблеми

22 април, 2020
Насловна

Американец изолиран во напуштен рударски град во Калифорнија наиде на неочекувани проблеми. Брент Андервуд и неговиот пријател купиле повеќе од 300 хектари земјиште во Церо Гордо во 2018 година, а нивниот план беше да реновираат 22 згради и да ги отворат како туристичка атракција. Но, неодамна тој беше заглавен во град-духови, кој се наоѓа на неколку часа од Лос Анџелес, кога беше напуштен од човекот кој го чуваше безбедно да биде со своето семејство за време на пандемијата на коронавирус.

View this post on Instagram

Overview of Cerro Gordo

A post shared by Cerro Gordo (@cerro.gordo.ca) on

Судејќи според тоа што изјави Андервуд за Њујорк Пост, тој започнал да ја доведува во прашање валидноста на неговата одлука да го инвестира целата животна заштеда во градот на духови, со оглед на пандемијата на коронавирус, но и дека наишол на голем број проблеми уште од моментот кога бил таму.

Патувањето до најблискиот град за некое време стана невозможно затоа што неодамна, вели тој, напаѓал повеќе од еден метар снег на ридот што води кон него.

View this post on Instagram

A winter (in April) walk-through of Cerro Gordo:⁣⁣ ⁣⁣ 1. The Belshaw House. A home originally built by Mortimer Belshaw in 1868. Belshaw was responsible for developing the eight-mile toll road up the mountainside — the Yellow Grade Road aka Cerro Gordo Road. Belshaw brought the first load of Cerro Gordo silver to Los Angeles. There he pitched Egbert Judson, president of the California Paper Company on the potential of Cerro Gordo. ⁣⁣ ⁣ 2. The Crapo House: William "Billy" Crapo was unhappy with an election and in January 1893 he stepped out his front door and shot and killed Postmaster Harry Boland. A warrant was issued for his arrest, but the posse never caught up with him.⁣⁣ ⁣ 3. The Gordon Mansion. Originally constructed in 1909 by Louis D. Gordon. Gordon brought the “Zinc Era” to Cerro Gordo after he started extracting zinc in the Union Mine in 1911. Cerro Gordo became the principal zinc producer for the US. Gordon was responsible for constructing the two aerial tramways bringing ore down the mountain. The zinc operations lasted until the 1930s.⁣⁣ ⁣ 4. The American Hotel. The American Hotel was originally built in 1871 by an Englishman named John Simpson and his wife. It’s Said to be the oldest hotel in California east of the Sierras. Inside is the saloon and the cardroom with the infamous bullet in the wall and bloodstain on the ground from a card game gone awry.⁣⁣ ⁣ 5. A tree donated to Cerro Gordo by Stanford University.⁣⁣ ⁣ 6. Looking towards Owen’s Lake. The water from Owens Lake was diverted in 1913 as part of the LA Aqueduct Program. By 1926 the lake was dry, devastating the local community and environment. ⁣⁣ ⁣ 7. Entering Cerro Gordo along Cerro Gordo Rd.⁣⁣ ⁣ 8. The American Hotel.

A post shared by Cerro Gordo (@cerro.gordo.ca) on


Андервуд неодамна одговори на прашања на Редит и откри дека тој полека останува без храна, велејќи дека најблиската продавница е оддалечена околу 40 милји. Со оглед на недостаток на снабдување со вода, исто така беше принуден да го стопи снегот за да се снабди со вода. Откако доби бројни прашања за тоа што се случува со него, тој вчера објави видео од градот и најави нови видеа на ЈуТјуб.