Сон во лифт – семеен проблем!

21 октомври, 2020
лифт

Една средовечна жена сонувала актер од ТВ-роман и дека се нашла во лифт со сопругот, млад убав, непознат маж кој нејзиниот сопруг го пуштил во лифтот, а потоа лифтот се заглавил, а таа се испаничила. И сопругот и непознатиот маж беа ладнокрвни и коментираа дека лифтот најверојатно ќе биде обезглавен, дека некој ќе забележи дека застанал, па затоа ќе ја повикале дежурната служба да го одглави, додека само таа очајно тропала на вратата од лифтот и повикувала помош.


Се појави мајстор за одглавување на лифтот кога таа помисли дека нема да може да ги одглавува бидејќи тој изгледаше многу млад и феминизиран, што многу и пречеше и го донесе нејзината мајка која живее со нив. Секој пат кога мајсторот се обидуваше да го одглави тука мајката ќе го прашаше нешто и лифтот повторно ќе се заглавеше. Ова се повторуваше неколку пати, сè додека мајсторот не и се обрати на нејзината мајка прилично грубо да престане. Цело време додека мајсторот се бореше да го одглави лифтот, таа имаше впечаток дека воопшто не е рамнодушна кон него, ниту тој е рамнодушен кон неа и дека нејзиниот сопруг го нервира тоа. На крајот, сите излегоа од лифтот безбедно. На прашањето што се случило откако излегла од лифтот, дамата одговорила дека и е драго што нејзиниот сопруг имал можност да види дека и некој друг она може да му се допадне, дури и ако заглават во лифтот. Таа го толкувала сонот како можност да влезе во љубовна врска со непознат маж и нејзиниот сопруг да ја открие и дека тоа може да ја доведе во непријатна ситуација – заглавен лифт.

Ова е само делумно толкување на сонот. Еден млад човек кој влегува во лифтот (средство со кое ќе стигнат до нивниот дом, т.е. во бракот) може да биде симбол на сопруг од неговата младост затоа што и двајцата се однесуваат слично во кризни периоди – заглавен лифт – заглавени во ситуација од која не можат да стигнат до нивна блискост, обајцата се пасивни и чекаат некој друг да го реши нивниот проблем). Нејзиниот сопруг и се допаѓа како што изгледал во младоста, но очигледно дека кризата во нивната врска која мора да постои не го возбудува многу, тој очекува самата ситуација да се реши, додека само таа паничи дека е заглавена во врска во која нема простор за маневар, и нема избор.

Мајсторот може да биде симбол на нов партнер кој може да се појави во нејзиниот живот за кратко време и да ја „одглави“ од ситуацијата во која е заробена, но и машкиот аспект од нејзината природа, трезен, активен кој се обидува да ги реши проблемите. Мајката е симбол на сопствената авторитативна фигура, која очигледно излегува на површина кога и да. Тоа е помладиот феминизиран маж во форма на мајстор кој зборува за нејзината прилична несигурност за тоа како треба да се однесува кон нејзиниот сопруг, како женствена и способна жена која презема иницијатива или како авторитативна, но сепак нежна личност. Описот на мајсторот е најиндикативен затоа што тој го смета заради својата младост и изгледа неспособен, што тој навистина не е.

Очигледно е дека таа не знаеше како да го дефинира сопругот или нивната врска дури на самиот почеток на нивната врска и дека нешто во тоа постојано и пречеше, а тоа е промената на улогите, бидејќи тој преку сон постојано се прикажува како пасивна личност. Постојаната потреба да се компензира преку незадоволство преку соништа за помлади мажи преку сон зборува за нејзината потреба за време кога и самата била млада и повеќе зборува за потребата од силна стабилна машка фигура во нејзиниот живот отколку за вистински помлад партнер. Чувството на задоволство што му се допаднало на непознатиот маж во лифтот е навестување дека во некој дел од нејзината потсвест е свесна дека сè уште го сака нејзиниот сопруг, кога се однесува кон него како кога биле млади, или кога ќе му се обрати на „момчето“ во него, не авторитативно мајчински, но кога ја користи својата женственост, што ја прави способна да ја извлече од „заглавената врска“ во која и двајцата паднале.

Објективен пристап кон анализата на овој сон би била вистинската лоша улога на нејзината мајка во нивниот брак, која очигледно се обидува да им помогне, но со погрешни методи, па затоа би било добро да се постави како мајстор – да ја дистанцира што е можно повеќе од нивните проблеми. нивните раце да ги направат своите односи успешни.

Eskişehir escort - Sekabet kaç oldu -
Superbetin yeni adresi
-

Dinamobet link

-

kolaybet giriş yapamıyorum