Соништата за облеката и обувките!

18 октомври, 2020
сснови

Соништата за облека и обувки откриваат што мислите за себе

Многу луѓе случајно сонуваат за тоа како се облекуваат, носат различни чевли, честопати еден чевел се разликува од другиот, или се несоодветно обучени во одредена ситуација. Жените сонуваат и за накит, шминка и како се разубавуваат. Како што секој сон открива многу за нас, така и соништата за облекување откриваат како се гледаме себеси или како би сакале да изгледаме.

Алишта
Најважниот аспект на сонот што треба да се протолкува е дали се чувствувавме добро во тоа што го носевме во сонот или не, и дали тие алишта беа соодветни на приликата во која се најдовме во сонот. На пример, мажена жена сонува како се мажи и е во црна венчаница. Ова не значи дека ќе остане вдовица, туку дека ќе мора да го „закопа“ тој брак затоа што не и дава голема радост. Таа не гледа перспектива во таа врска. Можеби сака да им каже на луѓето како се чувствува во тој брак, како да нема сопруг.

Црната е бојата на духовноста и можно е во тој брак да преовладува духовна, но не и еротска хармонија или смета дека ако била посериозна, би можела да го интересира сопругот во себе. Ако за него сонува девојка која е во врска со некого, таа се плаши од брак и смета дека не треба да се омажи за младичот со кого е во врска или се плаши дека тоа нема да се случи. Ако мажена жена сонува да се омажи и да облече венчаница од која било боја, тоа зборува за нејзината потреба да се „поврзе“ со некого. Можно е сопругата да не ја доживува како личност со која воспоставила емотивна врска, и ако во сон тој е младоженец, кој е соодветно обучен, а таа не е, на пр. во шарен фустан или светло обоен фустан, нејзината потсвест преку сон и кажува дека таа е таа што не се сложувала во тој брак.

Црвениот фустан, без оглед дали е венчаница или облечен за некоја друга пригода, зборува за еротскиот потенцијал, но и за бес. Лицето кое сонува за тоа има потреба од околината за да знае дека сака да биде забележан, да биде сфатен како страсна и енергична личност. Носењето грда облека, искината или стара сигнализира чувство на каење, лошо мислење за себе и валканата облека е показател дека човекот се чувствува „валкано“, веројатно се согласил на некои компромиси во животот што го довеле во таква состојба.

Да се ​​биде гол во сон, а во исто време сонот да нема еротска содржина, од една страна значи чувство дека лицето е „голо“, дека секој е свесен за неговите тајни, комплекси, маани, но и страв од сиромаштија.

Понекогаш, во зависност од контекстот, сонот може да значи, особено ако сонувачот се чувствува добро во сонот токму затоа што е гол, дека има потреба да открие некоја вистина што ја криел, да биде тоа што е, да сака да биде прифатен каков што е без какво било „облекување“ во нешто што тој не го сторил. Ова може да значи дека тој работи работа што не ја сака или дека е во емотивна врска што е премногу напнато за него. Тој често зборува за потребата од заштита затоа што е само социјално прифатено дека бебињата и малите деца се убави кога се голи. На тој начин, лицето сака да биде на ниво на дете на кое му е потребна родителска фигура како поддршка. Може да значи и дека некое лице мисли дека само ако направи скандал може да биде забележан или има потреба да ја каже „голата вистина“ за себе, без оглед дали околината ќе го прифати тоа или не. Честопати сонот за голотија е сон за бунт и незадоволство.

Човек кој сонува да носи женска облека има потреба да ги искаже своите чувства, но тој потсвесно мисли дека ако го направи тоа, ќе ја шокира околината. Можно е да се чувствува инфериорно во емотивна врска или да сака да се идентификува со својата партнерка во сè, да сака да биде еднаков со неа бидејќи ја доживува како доминантна. Може да значи дека тој мисли дека може да успее во животот само ако се однесува како жена, но ситуацијата во која е облечен во женски чевли открива во која сфера од животот мора да биде прилагодлив, „женствен“ и флексибилен.

Многу е важно во сон не само облеката да е соодветна за ситуацијата, туку и за сезоната. Жената која сонува да оди во лесен фустан среде зима значи дека е самоуверена и смета дека може да им пркоси на сите животни предизвици. Ако е ладна во сон, таа се чувствува неспособна да се соочи со животните проблеми затоа што нема силен одбранбен механизам и е свесна за тоа.

Носењето убава облека значи дека чувствуваме дека сме морално, професионално или емоционално „валкани“, дека сме направиле некаков компромис поради тоа кога се чувствуваме „валкани“. Сепак, тоа е далеку попозитивен сон отколку сон за валкано лице или валкани раце. Соништата на тесна облека или туѓа облека што не ја сакаме ни кажуваат дека сме во ситуација да не сме „сами“.

Секој детал од облеката има значење. Секој вид тесна облека ако се чувствуваме пријатно во неа има еротска порака дека сме свесни за нашето тело и ако во сон сме задоволни од тоа како изгледаме, задоволни сме од себе и очекуваме еротска возбуда. Без разлика дали маж или жена, ако сонуваат дека се облечени во воена облека и дека нивната работа нема никаква врска со војската, зборува за потребата од команда во животот. На кого треба да командат и над кого би сакале да имаат команда зборува контекстот на сонот.

Обувките имаат и еротска содржина. Новите обувки некогаш навестуваат можност за нова врска. Ако некое лице ги погледне на излог и не влезе да ги испроба или купи, тој само жали за новата убов. Многу е важно при анализата на спиењето да имате предвид дали чевлите се модерни, дали се сезонски и дали се удобни. Класичната форма на чевли што може да се носи во секоја пригода е показател за стабилна емотивна врска, но со конвенционална личност или желба за таква врска. Чизмите за жените се знак на преземање иницијатива во љубовта, а за мажите желба да фасцинираат жена и да бидат доминантни. Освен што имаат сексуална содржина, чевлите се одраз на начинот на кој поминуваме низ животот, без разлика дали се удобни за нас или тесни.

Капи, шалови, накит зборуваат за потребата да се ценат, забележуваат и да се има богат социјален живот. Ракавиците се исто така сексуален симбол. Дали се тантела, па можно е да се почувствува туѓа кожа при ракување со неа? Тоа е исклучително еротско значење, ако не и еленски кожни нараквици. Чипната ракавица зборува за врска што е навидум стабилна, но всушност многу лесно се „крши“. Дали ги соблекувате нараквиците и ги фрлате?

Можеби сакате да предизвикате некого да ви пријде. Ако носите очила за сонце во сон во затворени простории ја криете вистината за себе. Чантата е симбол на вашите животни потреби. Колку сте поголеми, толку сте несигурни во себе. Една мала, лакирана елегантна торба зборува за жена која знае што сака и како да ја набави.