Таа е кралица на социјалните мрежи: Кортни Кардашијан не му дозволува на синот да користи Инстаграм, еве зошто

26 март, 2020
кортни

Иако социјалните мрежи се нејзина дневна рутина и ја следат огромен број деца од целиот свет, најстарата од сестрите Кардашијан не сака нејзиниот син да биде ниту корисник на Инстаграм.

Штом Кортни Кардашијан откри дека нејзиниот син Мејсон Дисик (10) направил профил на Инстаграм, нејзиниот поранешен партнер Скот и таа го избришалe.

– Тој вчера oтвори Инстаграм профил без да не праша – се пожали Кортни на нејзината пријателка Сара Хауард за време на live видеото на оваа мрежа. – Го избришав затоа што Скот и јас се чувствувавме … Па, тој има само 10 години!

Таа потсети дека корисникот на оваа социјална мрежа мора да има најмалку 13 години и откри и зошто така дејствувала.

– Мислам дека на Инстаграм, кога станува збор за деца, најмногу ми ме загрижуваат коментарите. Луѓето можат да бидат толку злобни. Лесно е да се опседнете со тоа. Едноставно не мислам дека не е вистинско време – истакнува мама Кортни.