Тениски турнир од кров на кров: Девојката го запали интернетот со несекојдневна размена на удари

19 април, 2020
Naslovna

Италија полека, но сигурно почнува да се опоравува од пандемијата на вирусот корона, дефинитивно најлошото зад Ломбардија и целокупната „Чизма“, но опасноста сè уште не помина и така луѓето се уште се наоѓаат под строг карантин.

Сепак, и покрај строгите мерки, има време за спортски активности, чисто да не се за’рѓа, како што е случајот со овие две девојчиња. Ова се очигледно тенисери, многу вешти со  рекетот, а она што ги здобило симпатиите на следбениците на социјалните мрежи се позициите од кои разменуваат удари: едната удри од покривот на нејзината зграда, а другата се врати од покривот преку улицата. Ова е еден мал град во Лигурија.