ТЕСТОТ СО ЛАДНА ВОДА ОТКРИВА ДАЛИ ИМАТЕ ЗДРАВО СРЦЕ: Мијте ги рацете 30 секунди и дознајте дали имате потенцијални проблеми !

4 ноември, 2020
раце

Постојат две можни сценарија откако ќе ги потопите рацете во ладна вода половина минута – прстите ќе станат црвени или бледи (а можеби дури и плавкасти) – ова покажува колку е здраво вашето срце.


Овој тест лесно можете да го направите дома. Наводно открива во каква состојба е вашето срце и колку е здраво. Сè што треба да направите е да го наполните садот со ладна вода (додадете малку мраз), така што големинат на садот ќе ви ги собере двете дланки. Потоа, потопете ги двете раце во вода и држете 30 секунди.

Прстите ви се црвени

Ова е добар знак бидејќи црвените прсти покажуваат дека веројатно немате проблеми со нивото на кислород во крвта и дека срцето и циркулацијата на крвта се здрави и во добра состојба.

Прстите ви се бледи, па дури и плави

Ова открива потенцијални проблеми со циркулацијата на крвта во вашето тело и можно е нивото на кислород во крвта да е ниско. Во тој случај, по тестот, загрејте ги прстите или масирајте ги за да ја подобрите циркулацијата и да ја вратите нивната боја во нормала.