ТОП 5: Најгрди дизајни на фелни

11 април, 2020
naslovna

Најглупави, најгрди, најнепотребни… Изберете ја придавката што би ја поврзале со овие дизајни на фелни во суперлатив. Тие се едноставно ужасни.

Денес, во светот на автомобилите ги пратат многу контроверзии. Постојано се оддалечува од која било личност и карактер и се придржува кон технологијата и еколошките норми. Повеќе не се прикажува брзината и возењето, но рекламите се преполни со некои случајно избрани луѓе кои најчесто се обидуваат да го истуркаат „младешкиот животен стил“ или „шерување“, „лајкање“ и целата моќ на сличен идиотизам на модерното време, како топчиња во бубрезите. Затоа што поентата е да го потенцирате сопственото, просечноста на секој можен и невозможен начин, така што никој не треба да се изненадува од тоа како производителите на автомобили го прават тоа на глобално ниво или преку детали (обично преку оддели за маркетинг). Особено во однос на дизајните на фелните што се продаваат денес на автомобили од сите класи, големини, категории и ориентации.
Е ега … како во денешно време, сличностите во светот на автомобилите не можат да се избегнат, така што одредена количина на луѓе се обидуваат да ги персонализираат своите автомобили на овој или оној начин. Некои го прават тоа со бои на каросеријата и ентериерите, додека други прибегнуваат кон фолии и слични идеи. Некои ги спуштаат своите автомобили до крај, додека други ги креваат на небото. Секако, има и такви кои заради претерување со спуштање, продолжување, навалување на тркалата или на некој многу седми начин прават скулптура или недвижен имот. И, тогаш станува збор за рамките од кои сега има мал милион; поголема, помала, поцелосна, празна, поширока, потесна, ретро, ​​модерна, итн.…

Повеќето обрасци изгледаат добро барем за момент. Но, постојат некои што изгледаат како плод на апсолутно болна имагинација, валкани мисли и генетски нарушувања. Па ајде да ги избереме првите 5 исто како тоа…

05. Asanti Skin Series

Во основа, од далечина, овие фелни изгледаат како да биле лакирани од некој кој никогаш не сторил вакво нешто во нивниот живот, а кога ќе се приближат и сфатат дека е кожа, прашањето „зошто боже“ се наметнува само по себе.

04. Forgiato Parlaro

Да бидеме реални – ако не станува збор за некој Брабус – 500 или некој Доџ вечен убиец без кров обликуван во Вајпер Р/Т, трокраките фелни на автомобилот имаас смисла отприлика како и докторат за ракетен погон со кој би се пофалила некоја порно-дива. Значи, никако.

Грди се, смешни и делуваат како нешто да им недостасува за да изгледаат пополни. Со тоа, затоа екипата на перверзници од фабриката Форгиато се одлучиле на овој “уникатен” трокрак дезен. Два крака се лакирани во црна боја – баш како внатрешниот раб, но третиот крак заедно со еден дел исто од внатрешноста на работ пресвлечен е во полиран финиш со висок сјај.

03. Forgiato Maaschili

Maaschili како модел е достапен во големини од 18 до 34 инчи. Опцијата за боење, материјалите и слично (се разбира) има мал милион, но основата сепак е катастрофално страшна. Монтирањето фелни како овие му кажува на светот дека го мразите вашиот автомобил.

02. Arelli Rook Assassun Chrome


Како да се опише оваа хромирана катастрофа? Дали би била точна споредбата со хромирана фонтана пред влезот во куќа со жолта фасада? Или нешто што не е доволно за да се опише овој дупликат хорор со врска во средина?
Во секој случај, искрено веруваме дека креаторите на овој облик на фелна биле толку разбиени со ЛСД или некоја друга тешка дрога што очигледно не им паднала на ум додека ја цртале оваа ужасна хорор фелна

01.Status Grinder

Дали имате фетиш на меленици за кафе? Дали сте привлечени и возбудени од визијата на две сецкалки поставени на едниот крај на вратилото што се вртат во круг?

Причината е едноставна: ништо не продаваме. Но, ние знаеме кој продава – Статус и неколку други партнери на чија страница можете да нарачате збир од овие црно-полирани ужаси.
И дизајнот на фелните беше именуван поради некоја причина од апликација што ја користеа хомосексуалците за да бараат партнери лоцирани во близина. И тоа, всушност, го кажува сето тоа само по себе.