Уметник ги замислува принцезите на Дизни како модерни бремени жени

23 април, 2020
Mulan-Captain-Li-Shang

Оксана Пашченко, уметник од Русија, е доживотен обожавател на Дизни – толку многу, што ако се движите низ нејзиниот инстаграм, ќе пронајдете тони прекрасни слики што ги пресликаат класичните ликови на Дизни во сегашно време. Но, нашата омилена серија што таа ја создаде досега се нејзините илустрации кои ги претвораат принцезите на Дизни во стилски мајки кои очекуваат бебе.

Принцезите – кои се прикажани во илустрациите со нивните принцови  се прикажани како ги чуствуваат првите  бебешки удирања во тренди облека. Убаво креативно, нели? Продолжете да читате за да ги видите своите омилени хероини на Дизни, кои се бремени!