Вака изгледал првиот оригинален бисквит!

8 април, 2020
biskvita1

Многу наши баби во нивната младост се сладеле со славниот бисквит „Petit Beurre“ или како што го нарекувале „Pti-ber“, но малкумина знаат дека бисквитот е дизајниран од Луј Лефевр во 1886 година.

Бисквитот симболично го прикажува духот на едно минато време! Секое колаче е идентично како претходното, се забележуваат 4 агли рабови на бисквитот, 52 засеци и 24 дупчиња. Истакнатите агли на бисквитот ги претставуваат четирите сезони, засеците ги претставуваат 52-те недели во годината, а дупчињата ги симболизираат 24-те часа во денот.

Луј очигледно се грижел за секој детал од производот!