Вилијам и Кејт се вклучиле во настава и ги изненадиле учениците

10 април, 2020
кејт

Војводата и Војвотката од Кембриџ со својата виртуелна посета ги изненадиле децата и вработените од едно училиште во Брнли преку видео повик. Добро расположени и насмеани, принцот Вилијам (37) и Кејт Мидлтон (38) разговарале со нив за моменталната ситуација во светот и за она што го прават во училиште во овие необични времиња за образованието.

Парот се јавил од својот дом во Норфолк, а во својот разговор посебно истакнале благодарност до просветните работници, кои заедно со здравствениот систем се смеетаат за едни од најважните алки за време на пандемијата.

– Требаше и ние да се појавиме со овие зајачки ушиња во духот на Велигден, но Вилијам ги изеде сите чоколатца. Секоја чест за вас, олеснување е да се знае дека имаме вакви луѓе на кои можеме да се потпреме и ви благодарам што го чувате отворено учулиштето за оние на кои во моментов тоа им е потребно- Заклучила Кејт.

Во поопуштено издание од вообичаено, на пофалбите се приклучил и принцот Вилијам, а потоа неформално разговарале со неколку присутни деца, ги пофалиле нивните изработки по ликовно и ги израдувале учениците