„Како да не сум ни родена….“ – после 25 години објавено писмото на Алиша Кис до нејзниот татко

15 мај, 2020
Alicia-Keys-Someone-You-Loved

Американската пејачка, текстописка и продуцентка Алиша Кис (39) на Instagram сподели емотивно писмо кое го пратила до својот татко Крејг Кук, кој ја напуштин кога имала 14 години и откри дека неисполнете неговите ветувања оставиле голема лузна во нејзиното срце. На видео записот таа раскажува за нејзиниот однос со него и ги покажува сите писма кои ми гу пишала.

„Писмово кое му го праќам на својот татко не започнува со „Драг тато.“ или пак со „Драг Крег“ туку само со датум во горниот лев агол. Ова писмо е од 10 јуни 1994 година. Жал ми е што ти пишувам со разочарано срце. Дел од мене е тажен но сепак поголемиот е разочаран. Пмина долго време за да го избегнувам ова. После сите овие поминати години, внимавав на сите освен на мене. Јас сум твое прво дете (колку што знам), ае третирас како воопшто и да не сум се родила. Не постои ништо што сега можеш да направис за даги залечам овие рани. Се што знам е дека си ја гледаш твојата работа. Не сакам да ме бараш, не сакам писма. Не сакам лажна надеж мислејќи дека се грижиш за мене.Не сакам ништо. Тоа е едниствениот начин за да ме направиш среќна“. – напишала таа.

View this post on Instagram

I’ve been waiting for the right moment to share this excerpt with you from #MoreMyself… ⁣ ⁣ In the early part of my teens I wrote this letter to my father, Craig. I wanted nothing to do with him. My words came from a place of vulnerability and longing. At the time it hurt so much to experience what felt like empty promises. I swore I didn’t care, but I did and it affected me deeply. I finally had enough and wrote those words.  It’s CRAZY that he kept this letter after all these years. I was so shocked when he first showed me. It was tucked away in a shoe box full of memories. I’m glad he and I can look back at it now as a sign of how far we’ve come ✨🙏🏽⁣ ⁣ If you feel moved to share, send me a deep relationship that you have had to remove from your life, or one that has been mended, or that you want to see evolve, or are working on changing. ⁣ ⁣ I think it’s so powerful that relationships have their own path. And sometimes they are meant to heal…. ⁣ ⁣ Regardless though, most of the time the healing comes from letting go. ⁣ ⁣ What are your thoughts?⁣ ⁣ Sending u my love, light and strength #moremyself #cheerstotheevolution 🥂 🥂 ⁣ ⁣ More Myself is available now.

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys) on

Алиша објасни дека писмото е дел од авотбиографијата под наслов „More Myself“ и додава дека го чекала правиот миг за да го сподели ова искуство со другите. Истота така наведе дека не знаела дека татко и го зачувал ова писмо но е среќна поради тоа бидејќи на некои односи им е судена да се подобрат.

„Сосема е лудо дека го зачувал ова писмо после толку години. Бев шокирана кога ми го покажа. Го чувал во кутија за чевли заедно со други работи од минатото. Се радувам дека и обајцата може да се погледнеме кон минатото и да видиме колку далеку сме стигнале.“ – заклучила самата таа.

„Многу односи се поеобруваат кога ќе оставите да си го земат природниот тек. Што мислисте вие за тоа? Ви праќам многу љубов и сила, и побарајте ја мојата книга.“ – напичала пејачката.

Инаку Алиша е во брак со хип хоп продуцентот Свиз Битс, со кој се знаат од детство, од 2010 година и имаат два сина Египет (9) и Џенесис (5).