Како денес изгледа Милано

26 мај, 2020
unnamed

Италија е една од најпогодените земји од корона вирусот, кој одзема 23 000 животи во оваа држава иако беше прва кој воведе драстични карантински меркина целата територија. Во повеќе од половина општини во северниот дел на Италија бројката е дуплирана, а во Милано е 49.3 % поголема од бројката на починати во минатата година. Некои медицински експерти сметаат дека Италија со вкупен број на жители околу 60 милиони има најмалку 2 милиони заразен од вирусот.

Но сепак полека полека животот се враќа во нормала. Централниот плоштад во Милано повторно почнаа да го посетуваат луге.