Како е ко..љ ?– првиот разговор мегу НБА легендите Џордан и Ајверсон

18 мај, 2020
2217029_profimedia0516811928_ls

Анегдотите за најдобриот кошаркар на сите времиња Мајкл Џордан продолжуваат, а може и вие да ги пратите во серијата „The Last Dance“.

Една од последните слушчки кои ги раскажа Џордан е за некогашниот кошаркар на Филаделфија, легендата Ален Ајверсон и како тоа го пречекал за време на нивниот прв меѓусебен дуел.

„Прв пат со него разговарав во 1996, кога бев 1 година и никогаш нема да го заборавам тој момент бидејќи орвото што ми го кажа кога се доближи до мене беше: Како е ко..љ?“ – изјави Ајверсон