Како изгледаат глумците од епскиот филм „Гладијатор“ 20 години подоцна

24 мај, 2020
61888667

Кога пред 20 години се појави филмот „Гладијатор“ низ светските кино сали карти најмногу купуваа жените за да ги гледаат главните актери – гладијаторите

Рацел Кроу во тоа време веќе беше познат актер во веќе докажани блок бластери. Но неговата слава се зголеми со улогата на генерал Максимус со овој филм режиран од Ридли Скот во 2000 год.

Неговото пробивање низ гладијаторските арени со цел да ја одмазди смртта на своето семејство му ја донесе и наградата Оскар во категоријата најдобра машка главна улога.

Наспроти него во улогата на имеператорот Комод се појави Жоакин Феникс, како главен негативец.

Целиот актерски тим пукаше од тестерон, а единстввено кој се одвојуваше од таа екипа беше актерката Кони Нилсен.