Како полицијата на Бали ги казнува оние кои не носат маски – поефективно е отколку парична казна

3 јуни, 2020
216441_shutterstock-1673856946_ls

Носењето на заштитни маски на Бали е задолжително на јавни места, а оние кои ги прекршуваат овие мерки, полицијата ги казнува на иновативен начин.

Локалните медиуми пренесуваат дека полицијата прекршителите на безбедносните мерки ги казнува со правење склекови, а на социјалните мрежи кружат и фотографии како доказ на ова.

На островот Интарана властите се решиле оние кои не носат маски при влезот во селото да бидат вака казнети, додека оние кои ги прекршуваат безбедносните правила се казнуваат со друштвено корисна работа и плаќање на казна во износ од околу 900 евра.