Како успева војвотката Кејт никогаш да не изгледа лошо на фотографиите?

9 септември, 2020
кејѕ насловна

Експертот за односи со јавноста Мика Мејер откри зошто Кејт Мидлтон секогаш носи чанта.

Кејт никогаш не изгледа грдо или чудно на фотографиите затоа што гледа како се движи, во каква позиција е и никогаш не заборава на клучните совети за однесување пред камера.

Кејт често е во ситуации да е фотографирана од сите страни, но секогаш излегува добро затоа што нејзините пози и движења се осмислени до последниот детал.

Мејер објасни зошто е тоа така и што свесно прави Кејт.

“Кејт секогаш има торба со копчиња, овој начин на носење на торбата го нарекуваме Кембриџ. Имено, важно е да ја држи со двете раце, со прстите спуштени. Оваа поза е одлична дури и кога не знаете што да правите со вашите раце, особено кога сте нервозни“, истакна Мејер.

Кејт често застанува пред камера и самиот факт дека е дел од кралското семејство значи дека мора да следи мноштво правила што се детално разработени, вклучително и начинот на кој таа стои.

“Оваа поза ја користи Кејт при одење, стоење или разговор со некого. Клучно е да ја држите торбата со двете раце пред вас и рамената да бидат свиткани наназад”, открил Мејер за Дејли Меил.

„Кога стоите, проверете дали ножните прсти се насочени напред и споени, проверете дали рацете се споени, а прстите свртени надолу.

„Кога ја вежбате оваа поза, внимавајте да не ја држите торбата со едната рака – две раце се клучни“. Инаку, држењето на торбата со една рака може да направи вашата рака да изгледа напнато.

Иако многумина стават мала чанта под рамото, Мејер додава дека тоа е тотално погрешно.

Еве начин да изгледате како принцеза без да потрошите ниту денар.