Каков хит би било ова: Тарантино се уште не се откажува од идејата да ги спои овие два филмски класици

30 април, 2020
Kventin-Tarantino

Тарантино ја разработи идејата да ги спои ликовите од неговите два рани филма и да направи трет, и како што откри актерот, иако поминало извесно време, тој не се откажал од планот.

Славниот режисер планирал да направи филм со супер филм од ликовите од неговите два култни хитови, Квентин Тарантино сакал да ги комбинира „Резервоарните кучиња“ и „Pulp Fiction“ во продавницата и ликовите од кои би направил трет филм. Овој мега план го откри актерот Мајкл Мадсен во интервју за „The Hollywood Reporter“.

Никогаш снименит филм би го обединил ликот на Мадсен од Reservoir Dogsa, Mr. Blond ликот на Johna Travolte од „Pulp Fiction“, Винсент Вега. Иако двата лика никогаш не се „запознале“ на филмското платно, самиот режисер потврди дека Винсент Вега и Mr. Blond, браќа.

Reservoir Dogs

Walk away, and never look back. 🕶️ #ReservoirDogs

Gepostet von Reservoir Dogs am Mittwoch, 19. Februar 2020

Мадсен откри во разговор дека проектот за кросовер е во прилично висока фаза, повеќе отколку што знае некој. Да беше снимен, третиот продолжеток ќе беше објавен кон крајот на 90-тите и акцијата ќе се одвиваше порано отколку во споменатите филмови, бидејќи и двата лика умреа.

„Крим гастајбартерите“

Замислено е дека браќата за злосторства „работат“ во Амстердам.

„ФИЛМОТ БИ ПОЧНАЛ ТАКА ШТО ДВАЈЦАТА БИ ИЗЛЕГЛЕ ОД БОЛНИЦА, ДВАЈЦАТА ОД РАЗЛИЧНА ДРЖАВА И ПОСЛЕ ДА ОТВОРИМЕ КЛУБ ВО АМСТЕРДАМ“. ги откри деталите Маден..

Оние го гледале „Pulp Fiction“ се сеќаваат на приказната на Винсент за тоа како штотуку се вратил од Амстердам во Лос Анџелес. На крајот, премногу време помина од идеја до реализација. Тарантино, чија „Pulp Fiction“ ја ревитализира кариерата, постојано правеше други филмови и на крајот тој и Мадсен остареа. 🙂

A Royale with Cheese.You know why they call it that?The Metric System.#MiramaxHaiku #WorldPoetryDay

Gepostet von Miramax am Dienstag, 21. März 2017

Сепак, Тарантино не би бил Тарантино доколку не се справи со проблемот на привремените актери чии ликови беа убиени од млади луѓе. Пред неколку години тој спомена дека тие сепак можат да направат имагинарен филм, со мали измени.

Не е сеуште сè пропаднато

“Тој сфатил дека ликовите ќе бидат браќа близнаци Вик и Винсент што ги сретнале откако умреле. Доволно е комплицирано, но кога Квентин ќе започне да разговара за идеја, многу е лесно да се прифати”, актерот откри дека сè уште постои надеж за трет филм кој ќе ги соедини акцијата и ликовите на класиците на Тарантино.

Мадсен е долгогодишен соработник на Тарантино, со кого ги има снимено „Kill Bill“, „The Hateful Eight“ и „Once Upon a Time in Hollywood“.