Ќе изгубите желба за ресторани кога ќе погледнете како во овој одржуваат растојание

20 мај, 2020
25b69fea-1d78-4834-ab66-7246bf6c4bdf

Ресторанот Fish Tales во Ocean City, на Фејсбук ги прикажува своите маси за социјално дистанцирање. Десетте маси со тркалца кои се дизајнирани да ги држат гостите на дистанца додека јадат или пијат, го привлекоа целото внимание на социјалните медиуми.

“Само овде може да ги пронајдете” кажуваат од ресторанот и додаваат “ Секогаш пробуваме да бидеме забавни во овој ресторан”.

Fish Tales моментално е отворен за достава, додека јадењето во самиот ресторан е сеуште забрането. Сопственичката Дона Харман изјавила дека масите ќе се стават во употреба веднаш штом ресторанот добие дозвола за работа.

Кафуле во Германија неодамна го престави своето решение за дистанцирање – шешири од базенски стапчиња за гости, додека пак ресторан во Тајланд за некои маси ставил плишани панди.