Кој е најдобриот филм на деценијата според Тарантино

30 мај, 2020
a7807f12-4f4a-4fd7-a279-ab50fa2dba88

Во неодамнешното интервју за францускиот магазин Премиер режисерот Квентин Тарантино изјави дека Финчеровиот филм „Социјална мрежа“ е најдобриот филм на деценијата без конкуренција, а Арон Соркин еден од најдобрите активни сценаристи. Овој филм е снимен во 2010 година и се занимава со создавцањењето на Facebook.

Како втор најдобар филм на деценијата Тарантино го навел филмот Данкирк на режисерот Кристијан Нолан.