Конечно откриено каде навистина треба да чувате чоколадо: Има само едно место

23 мај, 2020
Naslovna

Една од вечните дебати во скоро секое домаќинство е дали има соодветно место за складирање чоколадо.

Ако постојано се сомневате каде треба да чувате чоколадо, сигурно не сте единствениот. Местото каде треба да се чува чоколадо е долга дебата што предизвикува спротивставени мислења.

Добрата вест е дека конечно може да го добиеме одговорот за кој се надевавме, што може да ве изненади.

– Дали е точно да се чува чоколадо во фрижидер или на собна температура? – праша еден корисник на Твитер.

Многу одговори следуваа од вирусен твит, а човек кој се претстави како одличен експерт напиша дека чоколадото треба да се чува на собна температура, но не повисоко од 21 Целзиусови степени.

– Чоколадото секогаш треба да се чува на суво и темно место, како шкаф или оставата, чајната кујна, на температури пониски од 21 Целзиусови степени, за да не се наруши неговиот квалитет – напиша тој.

Со него се согласува холандскиот експерт за чоколади, Лук Овен, кој претходно за списанието „Стаф“ изјави дека чоколадото не треба да се чува во фрижидер, дури и кога е многу жешко.