КРАЛИЦАТА ВО СОЛЗИ! Почина нејзината прва љубов!

11 септември, 2020
наслоцна елизабета

Често се сеќава на нивниот бакнеж…

За љубовта на кралицата Елизабета Втора и нејзиниот сопруг, принцот Филип, се знае сè. Познато е дека кралицата го запознала принцот кога имала 13 години, за време на посетата на поморскиот колеџ во Дармут со нејзиниот татко, кралот Џорџ Шести иако многумина се спротивставија на бракот, тие се венчаа во опатијата Вестминстер на 20 ноември 1947 година, шест години пред таа да стане кралица. Бидејќи биле повоените години, нивната венчавка била релативно скромна.

Елизабета Втора собрала купони за да си дозволи венчаница од сатен со боја на слонова коска, дизајнирана од Норман Хартнел и покриена со 10.000 бели бисери. Но, малку познато е дека принцот Филип не беше првата љубов на кралицата, туку човек за чие име се шпекулира во медиумите и кој за жал почина минатата недела.

Веста за смртта на мистериозниот човек стигна и до кралицата, која наводно пуштила солза кога ја слушнала веста. Според извори блиски до кралскиот двор, тој е човекот што кралицата прв го бакнала кога имала 12 години и кого секогаш го нарекувала нејзина прва љубов. Двајцата често оделе на игралишта и шетале заедно, а љубовта на децата ја прекинала судбината.

Имено, човекот чии медиуми пишуваат дека се вика Џон или Итан морал да се пресели со неговите родители во Данска, каде останал до крајот на својот живот. „Тие стапија во контакт неколку пати, разговараа и со задоволство се сеќавааа на деновите кога беа деца. Кралицата многу го ценеше, а и тој ја ценеше. Неговото семејство ја известило дека починал, а таа изјави дека ќе ги чува спомените со него засекогаш и ќе се повлече во собата “, рекол изворот.