Кралското семејство реши да проговори. Принцезата Ана јавно ги критикува Меган и Хари. Еве што и смета!

27 април, 2020
287349_profimedia0504424553_ff

Одлуката на Меган Маркел и принцот Хари повеќе да не бидат дел од кралското семејство ја крена цела Велика Британија на нозе, додека членовите на кралското семејство се мачеа да останат воздржани и сложни кога станува збор за коментарите.

Сега 69-годишната принцеза Ана реши да зборува јавно и да открие што мисли за тоа, па на дописниците за медиуми од „Vanity Fair“ им рекла дека таа е таа што всушност е глупава и која пробала да ги почитува вредности и пристапот до филантропијата, и дека таа е првата што започна хуманитарна организации, а не Меган и Хари.

Принцезата не ги именуваше, но со оглед на тоа што се откажаа од кралските титули на почетокот од оваа година, но и започнаа со своја хуманитарна работа, јасно е дека нејзините зборови главно се однесуваат на нив.

„Мислам дека оваа помлада генерација веројатно не знае што направив во минатото и тоа е претежно точно, нели? Денес не е неопходно да се погледне наназад на претходните генерации и да се запрашате кој што направи и денес сите бараат некои нови начини. Но, ве молам не измислувајте го она што е веќе измислено. Бевме таму, го сторивме тоа. Некои од овие работи не функционираат и можеби ќе треба да се вратите на основите – рече принцезата, која последните 10 години работи со добротворната организација „Save The Children“, која е спонзорирана од кралството.