Леонардо Ди Каприо го поддржува протестот за „Black Lives Matter“- вели дека тој е „посветен“ да дејствува

8 јуни, 2020
дфдфгхфуѕт

Леонардо Ди Каприо излезе да ја поддржи црната заедница во тек на протестите низ целиот свет во врска со смртта на Џорџ Флојд.

Тој напиша: „Јас се обврзав да слушам, да учам и да преземам дејства“, во четвртокот навечер и изјави дека е „посветен“ за подобрување на животот на Афроамериканците низ целата земја. Тој рече дека „обесправувањето на Црната Америка“ трае во САД премногу долго.

Според 45-годишната sвезда The Revenant, тој ќе поддржува разни добротворни организации, организации и други коалиции кои се борат за продолжени и континуирани промени.

Лео вели дека ќе донира пари на голем број про-црни групи, вклучувајќи ја иницијативата за еднаква правда, НААЦП, акција за фер борба и боја на промени. Фановите на Лео знаат дека тој е често многу гласен во разни филантропски потфати, вклучително и климатските промени.

Претходно оваа година во април, Ди Каприо го започна Американскиот фонд за храна со помош на Лорен Пауелс Организацијата е основана да помогне во собирање пари за лица кои страдаат во пандемијата на коронавирус. Досега, иницијативата на Ди Каприо собра околу 26.000.000 американски долари.

Како што беше спомнато погоре, Леонардо Ди Каприо е активен во голем број добротворни сектори, вклучително и еколошка енергија, одржливи практики и климатски промени.

Всушност, списанието Fortune уште во 2017 година објави дека Леонардо Ди Каприо бил еден од најголемите инвеститори во тоа време. Голем број други познати личности и директори на висок профил придонесоа во каузата, вклучувајќи ги Биз Стоун, Еван Вилијамс, па дури и Бил Гејтс.

Поранешен извршен директор на корпорацијата Мекдоналд, исто така, инвестираше во Beyond Meat, компанија која е специјализирана за создавање производи кои се дизајнирани да произведуваат месо.