Мајк Тајсон одбил 18 милиони долари за спектакуларна борба

16 јуни, 2020
vcxvvcx

Мајк Тајсон одбил понуда од 18 милиони долари за борба против легендата на ММА, Вандерлеј Силва.

Тајсон ја доби понудата од Шампионатот за борби во Баре (БКФЦ), организација која организира борби без ракавици. Силва неодамна стана член на нивниот список и БКФЦ веќе објави дека ќе му понудат на Тајсон натпревар.

„Мајк Тајсон се подготвува за натпревар во боксот со ракавици“, рече Рафаел Кордеиро, тренер кој работи со легендарниот Тајсон и го подготвува за изложбени борби во наредните месеци.

Вандерлеј Силва откри дека ќе направи 10 милиони долари од таа борба и дека ја прифатил понудата. Тој сè уште го чека своето деби во БКФЦ.

Тајсон тренира напорно за да се врати во боксерскиот ринг, а во последните месеци неговите снимки од тренингот кружеа на Интернет. Иако има 53 години, Тајсон се чини дека е во фантастична форма.