Мајк Тајсон се враќа во рингот – ќе се бори со светскиот шампион!

6 мај, 2020
naslovna

Мајк Тајсон навистина се подготвува да се врати во рингот и повторно да облече ракавици на 53-годишна возраст. Со тоа би се направил најголем поврат во историјата на оваа благородна вештина.

Поранешниот светски шампион ќе се подготви за изложбен натпревар кој има за цел да собере што е можно повеќе пари за хуманитарни цели.

 После тој натпревар, кој нема да биде толку сериозен, се подготвува вистински спектакл, а наводно се договора – Тајсон со Фјури! Со сегашниот врвен боксер на планетата од Англија!

„Најопасниот човек на светот“ на тој начин ќе има шанса да го врати ременот (барем изложба) по 2006 година кога се пензионираше.

Фјури, секако, го имаше својот идол кога беше мал, и тоа беше, секако, Мајк Тајсон, за кој неодамна рече дека е икона, но се смета себе за нај ултимативен боксер на сите времиња.