Мајли Сајрус го испровоцира директорот на MTV: „Maжот не е должен да се соблече гол и да ја зголеми гледаноста“

14 септември, 2020
miley-cyrus-majli-sajrus-2-830x0

Пејачката не сакаше да молчи, па одговори на свој начин

Пејачката Мајли Сајрус јавно го повика директорот на МТВ, поради сексистичкиот коментар што го доби од него, за време на годинашниот настап.

Имено, пејачката се побунила затоа што не и дозволувале да го снима својот настап како што сака и фактот дека прават сексуална разлика кога станува збор за настап.

Побарав да се изгаснат светлата за убавина, бидејќи тие светла никогаш не би се запалиле доколку некој маж настапувал. Дури не станува збор за тоа, едноставно не ми беа потребни затоа што не го замислував мојот настап на тој начин. Директорот на MTV тогаш ми рече дека ќе се однесува кон мене како човек – изјави Мајли.

Мајли исто така имаше мала несреќа за време на нејзиниот настап, поради што сакаше да повтори сè, но веќе имаше конфликт меѓу неа и режисерот.

Тогаш се изнервирав бидејќи нараквиците ми се заплеткаа во костумот и ми беше тешко да се движам, па сакав да повторам, а директорот ми рече дека такво нешто нема да им се случи на мажите и дека ако сакам да се лечам како маж, тогаш мора да го прават тоа цело време, а не само кога тоа ми одговара – рече пејачката.

Мајли не сакаше да молчи за сето тоа, па одговори на свој начин.

Мажот никогаш не би имал ваков перформанс затоа што не е должен да го соблече и да го подигне рејтингот на вашата програма – одговори пејачот.

Да потсетиме, Мајли се заниша на топката на музичките награди оваа година и го отпеа хитот „Полноќно небо“, додека доби две награди за песната „Ќерката на мајката“ – за најдобра монтажа и најдобра сценографија.

Таа го повтори нишањето на топката, што за прв пат го изведе во 2013 година во музичкиот спот за песната „Wrecking ball“, кога предизвика омраза кај поголемиот дел од публиката, затоа што тогаш беше гола и лижеше чекан.