Манекенката признала: Се борев за воздух, ја викав мајка ми и мислев дека умирам!

18 мај, 2020
кендал

Манекенката Кендал Џенер во едно интервју се обидела со својата интимна приказна да ја подигне свеста за значењето на менталното здравје за време на овие тешки околности.

Манекенката во многу отворен разговор признала дека се бори со анксиозност уште од раното детство и дека нападите на паника и станале дел од секојдневиоето со кое понекогаш многу тешко се носи.

Она што најмногу и помогнало низ годините е целосната поддршка од мајка и, но и од целото семејство.

Кендал и порано во неколку наврати изјавила дека се бори со ова пореметување кое и претствува проблем во кариерата, но прв пат јавно зборува за тежината на борбата која ја води уште од најраното детство.

https://www.youtube.com/watch?v=wiEB2lTk2a8&feature=emb_logo