Маркантната страшна несреќа на Кристофер драстично ги променила плановите! По падот од коњ не можел ни сам да дише!

9 мај, 2020
Насловна

Кристофер Рив го прослави улогата на „Супермен“, но приватно – падот од коњ ги смени сите свои животни планови, бидејќи „се начекал“ на своја глава и остана парализиран од вратот надолу. Она што го спречи да ја крене раката кон себе, затоа што по несреќата тој веќе не можеше да дише самостојно, беше неговата сопруга Дана Морисони. Нивната љубовна приказна е една од најубавите досега.

Имено, Рив за прв пат ја виде својата сакана во едно шоу и се за заљуби на прв поглед. Тој се омажи за впечатливиот шоумен Дана во 1994 година, и само заради нејзината љубов и грижа, тој живееше скоро цела деценија по несреќата. Патем, според странските медиуми, Кристофер научил да се вози за време на снимањето на „Ана Каренина“, и тој засекогаш останал фасциниран од тоа. Во една прилика, сепак, за време на натпреварот, коњот на Бак нагло застана пред пречката и го фрли право на главата, што го спаси неговиот шлем. Од друга страна, актерот од 98 килограми го скрши ‘рбетниот мозок за време на падот, поради што лекарите подоцна мораа да инсталираат титаниумска шипка за да ја „држат главата на рамениците“.

Тој стана инспирација за многумина затоа што ги надмина темните денови со сопругата. Почина по 9 и пол години. Во 2004 година, на неа и беше дијагностициран карцином на белите дробови. Таа почина две години подоцна.