Мечка паднала во бунар, а мештаните ја извлекле со трактор

22 мај, 2020
Naslovna

Необичен инцидент се случи во Босна и Херцеговина, во близина на Козо кај езерото Рамско. Мечката „скитала“ и паднала во бунарот, но луѓето успеале да го организираат и да го спасат невиното животно.

Иако е целосно во вода, мечката некако успеа да ја задржи главата над површината.

Како што може да се види во видеата на страницата на Фејсбук „Рамски Вјесник“, тој веројатно бил повеќе збунет од исплашен, тој само пливал наоколу, обидувајќи се да најде излез.

Луѓето прво се обиделе да го извлече со помош на дрво. Сепак, кога не успеаја, решија да одат со трактор.

Мисијата беше успешна и мечката конечно се најде на безбедно.