Мишел Обама: Останете со оној маж покрај кој никогаш нема да посомневате во себе!

18 јуни, 2020
2016-10-18t235904z_133461240_d1beuhtrjsaa_rtrmadp_3_usa-italy

Кога на Мишел Обама ѝ беше  побарано од новинарите во 2009 година да им понуди некои совети за љубовните врски, таа имаше подготвен одговор, пренесува YourTango.

Слаткото е добро. Но, слаткото трае многу кратко време, а потоа се поставува прашањето за тоа каква личност стои зад сето тоа. Ова е советот што можам да им го понудам на жените. Не гледај во неговата банкарска сметка или физичкиот изглед. Погледни во срцето. Погледни во душата. Погледнете како се однесува со неговата мајка и што вели за жените. Како ги третира децата кои не ги познава. И најважно од сè, како тој се однесува со вас – рече Мишел и продолжи дека секогаш треба да се чувствувате добро со човекот со кого излегувате. Никогаш не треба да се чувствувате лошо, никогаш не треба да се сомневате во себе или да останете во врска со некој кој не ве прави целосно среќни и не ве прави своја. Ако веќе сте во таков однос или се работи само за излегувања, ве советувам да не се омажите со таков човек – истакна таа.

Нејзините мисли се слични на мудрите пораки за љубовта и врските што ги испраќале и нејзините претходници во Белата куќа:

Лора Буш

  • “Џорџ и јас научивме една важна работа: Што и да се случи во нашите животи, ќе успееме.“

Хилари Клинтон

  •   “Мора да бидете искрени со себе. Треба да бидете во допир доволно со себе за да знаете што сакате, како сакате да живеете и што е важно за вас и да одлучите сè врз основа на тоа. Понекогаш е многу тешко.”