ЕКСКЛУЗИВНА изјава на Симон Трпчевски по повод новиот албум (ВИДЕО)

31 август, 2020
simon

Драги пријатели, љубители на убавите уметности,
Почувствувајте ја бескрајната македонска народна музика досега нечуена на ваков начин, излиена во мултистилски форми, а сепак автентично наша.

МАКЕДОНИСИМО ја виде белината на денот и сега е достапен за целиот свет.

Уживајте и споделете го новоиздадениот албум што ќе остане во историјата на македонската интерпретативна уметност како дел од светското музичко наследство!

Од срце,
Симон

Видеото можете да го погледнете ТУКА.