Клинт Иствуд на 90 години снима филм: Се претпоставува дека ќе биде ремек дело!

11 октомври, 2020
klint-istvud


Новиот филм 90-годишниот Клинт Иствуд се вика „Плачи мачо“. Точно, ова е одличен наслов што би можеле да го примените на многу негови филмови, но исто така и наслов што поради некоја причина особено ги воодушеви обожавателите на Клинт кои веќе го нарекоа најдобриот филм во неговата кариера.

Се разбира, тие не го гледаа филмот (сè уште е во фаза на изработка), а многумина дури и не знаат за што станува збор, само им се допадна насловот. Оправдано. За што се работи? Приказната се врти околу пензионираната родео sвезда која се среќава со проблематично момче на патот кон откуп и започнува авантура со него низ руралното Мексико. Со други зборови, на драмата сме навикнати од Иствуд, кој во текот на целата своја кариера успеа да најде совршена рамнотежа за да привлече и конзервативци и разумни либерали.