Култната комедија доби римејк: Еве кои актерски легенди кои ќе се појават во ова остварување

21 август, 2020
vil 2

Смит и Харт ќе бидат ко-продуценти на филмот заедно со потпретседателот на студиото „Вестбрук“, Џон Монет, додека сценариото ќе го напише Ајша Кар.

Оригиналниот филм е во режија на Џон Хјуз и глуми Стив Мартин и покојниот Џон Кенди.

„Авиони, возови и автомобили“ е комедија за необичен пар сопатници. Едниот е семеен човек кој сака да се врати кај својата жена за време на празниците, а другиот е здодевен човек кој ги уништува сите планови затоа што не знае кога да ја затвори устата.