Lady Gaga ја оконча доминацијата: Нејзиниот нов албум го зазема првото место на топ листате

11 јуни, 2020
gaga

Од осумнаесет нови албуми кои излегоа оваа година, на врвот крај Lady Gage се пронајде и оној на Selenа Gomez.

Кога Lady Gaga го издаде својот нов албум “Chromatica”, не само што музичкиот удар на првото место на Билборд топ 200 рангирањето воедно го означи и нејзиниот шести албум, туку и вториот женски албум на првото место во 2020 година.

Од осумнаесет нови албуми кои излегоа оваа година, од женските изведувачи крај Lady Gagасе наоѓа единствено Selena Gomez со својот “Rare” кој на првото место се најде веднаш во јануари.

Албумот помина одлично кај публиката, а Guardian за него вели дека “носи спектакл, манифестира паралелна реалност во која Lady Gaga е од мала, се центрира на палетата бои, добрината и поврзаноста.”