Лејди Гага ќе има концерт за поддршка на лекарите: “Ме боли…”

17 април, 2020
Насловна

Покрај пејачката ќе настапат на оддалечени места и Стиви Вондер, Елтон Џон, Пол Мекартни, Били Ајлиш, Аланис Морисет,Џон Легенд, Били Џо, Андреа Бочели, Еди Ведер и Крис Мартин.

Пејачката Лејди Гага одлучи да им оддаде почит на здравствените работници кои се изложени на ризик да се борат со коронавирусот, но и да ја подигнат свеста за пандемијата.

Затоа, таа го организираше концертот „Еден свет“ за 18-ти април, со присуство на многу sвезди. Нејзината идеја беше поддржана од Светската здравствена организација и Глобалното здружение на граѓани, која се бори против сиромаштијата.

Ќе има директен пренос на Фејсбук, Инстаграм, Твитер и на Јутјуб.