Мик Џегер му одговори на Пол Макартни…Битлси или Стоунси?

25 април, 2020
Naslovna

Во неодамнешното интервју со Хауард Стерн, Пол Мекартни се согласи со него дека Битлси се подобар бенд од Ролинг Стоунс.

– Нивната музика има корени во блузот. Кога пишуваат работи, тоа е поврзано со блуз, исто така. Имавме многу повеќе различни влијанија. Постојат многу разлики, а јас ги сакам Стоунс, но се согласувам со вас. Битлси беа подобри “, рече Мекартни.

Сега во интервјуто со Зејн Лав за „Apple Music“, на Мик Џегер му се даде можност да ја коментира оваа изјава.

 – Тоа е толку смешно. Тој е една душа од човек. Сосема е јасно дека не сме конкуренција “, рече Џегер со вистинска смеа, но веднаш продолжи.

– Да бидеме сериозни, голема разлика е во тоа што „Ролинг Стоунс“ е голем концертски бенд со децении и настапуваше на места каде што Битлси никогаш дури и не гостуваа, како што е Медисон Сквер Гарден со пристоен звучен систем. Тие се откажаа пред да започне работата, вистинската работа на турнеите.

– Така таа работа започна во 1969 година, а Битлси никогаш не ја доживеаја. Играа одлично и јас бев таму на стадионот “Shea” . Направија одличен концерт на стадионот. Но, Стоунси продолжија, во 70-тите години започнавме да правиме свирки на стадионите и сè уште ги правиме. Тоа е навистина голема разлика помеѓу двата бенда. Едниот бенд, за среќа, сè уште свири на стадионите, а другиот не постои.

Инаку Стоунси извадија нова песна по цели 8 години