Загатка во новиот ТРЕЈЛЕР на Бетмен:Погледнете за што станува збор

10 септември, 2020
469bd85a-9a35-4412-a246-05eebcab5e18

Во ТРЕЈЛЕРОТ за најочекуваниот филм за Бетмен има загатка што обожавателите веднаш ја забележаа, а некои тврдат дека ја решиле.

Во еден момент, објавата покажува порака оставена на телото на жртвата за Бетмен.

„Што прави лажго кога е мртов? се поставува прашањето, а подолу гледаме напишани необични симболи.

Еден навивач вложи напор и ја реши загатката, а на Твитер покажа како го смислил решението.

Тој објасни како нашол повторувачки симболи и ги заменил со буквата Е за која рече дека е најчесто користената буква на англискиот јазик, а потоа ги замени двата исти симболи што стоеја еден по друг со буквите LL кои обично одат заедно.

Потоа ги пополни преостанатите писма обидувајќи се да одговори на прашањето.

Тој го доби одговорот: „Лежи мирно“.

Ова е игра со зборовите лага (lie) и лага (lay), кои се изговараат слично, така што ова може да го преведеме како „Тој сè уште лежи“ или „Лежи мирно“.