Зoшто Зејн не ја одбележа годишнината од „One Direction“

26 јули, 2020
Annotation 2020-07-26 153029

И врапчињата на гранките знаат дека групата „One Direction“го прослави јубилејот на 23 јули 2020 година – 10 години од нејзиното создавање.

Хари Стилс, Ниал Хоран, Лиам Пејн и Луис Томлинсон го одбележаа овој ден со емотивни објави на социјалните мрежи, додека на Јутјуб се појави пет-минутно видео со снимки од кариерата на групата.

Сепак, и покрај тоа што секој од момците го обележа на објавите, една адреса недостасува: Зејн Малик воопшто не одговори.

Фановите се разочарани, но ако ја погледнеме историјата на неговиот однос со групата што го направи познат, тоа веројатно не е неговиот омилен период во животот.

За потсетување, Зајн ја напушти групата на 22-годишна возраст, поради психолошки проблеми предизвикани од неговиот престој во групата. Оттогаш страдаше од вознемиреност, поради што не одржа скоро никаков концерт како соло изведувач – секоја од изведбите беше откажана речиси веднаш пред да замине на сцената.

Are One Direction Still Friends? Inside Harry, Niall, Louis, Liam ...

Иако имавме впечаток во претходните месеци дека момците повторно се во контакт, во октомври 2017 година, Зејн откри дека тие не слушаат едни од други.

„Нашата врска дефинитивно се смени откако заедно бевме во групата. Мислам дека тоа е затоа што сите сме пораснати. Двајцата имаат свои деца. Но, не, веќе не разговарам со ниту еден од нив “, рече тој во интервјуто во тоа време.

Сепак, тоа не значи дека тој не се слушнал приватно со колегите или дека не размениле пораки, на еден или друг начин. Фактот што тој реши да не го обележува овој момент во јавноста е целосно негова работа, на која тој има право.

One Direction's 'What Makes You Beautiful' Hits 1 Billion Views on ...

„Искрено можам да кажам дека сум горд на деновите што ги поминав во„ One Direction “. Не сум сигурен дека луѓето го разбираат тоа, но сум. Имам разни сеќавања, платинастите дискови што ги добивме за секој албум, се низ целата моја куќа. One Direction беше неверојатно искуство и тоа е дел од мене, составен дел од мојата историја и никогаш нема да го одречам тој аспект од мојот живот “, рече тој еднаш.

Ова не го побива фактот дека тој бил голем дел од феноменот наречен “One Direction”. Без него, „1Д“ не би бил тоа што е и затоа не треба да се обвинува за ништо.